06-05-12

gloria naar school

en toen was het maandagochtend 16 april 2012. en toen stond gloria goedgeluimd op. en toen deed ze haar haren in twee dotjes, stak ze haar brooddoos met inhoud, haar bananendoos en haar koekjesdoos in haar rugzak, checkte nog even of er een tutje in het voorzakje stak - voor het geval dat ... -, vervolledigde haar bagage met een reservebroek en een reserveonderbroek en stapte gezwind op de kinderstoel van de fiets van mama, luid taterend en zingend zoals altijd.
en toen was het maandagochtend 16 april 2012. en toen stond ik goedgeluimd op, maar kreeg geen hap door mijn keel. en toen fietsten we samen de rené bosiersstraat uit, de hoek om van de bouwhandelsstraat, even naar rechts de berchemlei op, over het plein van de herman van de reekstraat, de van hersteenstraat door, het park in. het park van gloria's school. langs alle kanten ouders, kinderen, fietsen, steps en driewielers. gezellig geroezemoes. de bomen lachen ons toe. gloria wuift. ik moet slikken om die krop in mijn keel te laten zakken. als een rattenvanger van hamelen lokt de open gietijzeren poort honderden kleuters over de speelplaats naar hun klas. gloria kaarsrecht met haar rugzak op haar rug. nog even poseren voor ze de gang van haar klas betreedt, haar helm en haar jas aan de kapstok met de dikke peer. haar rugzak in de open kast naast de ingang van haar klas. nog even langs de sanitaire blok. onderbroek terug op zijn plaats, onderhemd erin, haarspeldjes waar ze moeten zitten, schoenen nog even propergetuft. gloria is er klaar voor. 'dag juf', zegt ze. 'dag gloria', zegt de juf. 'dag papa, dag mama', zegt gloria. 'dag gloria', zegt papa. 'dag gloria', stamelt mama. net op tijd draai ik me om zodat mijn dochter mijn tranen niet ziet. mijn lief slaat zijn arm om me heen. en we fietsen samen de stad in. de werkdag begint.
lang verhaal kort: gloria vindt het absoluut geweldig op school. om half 8 staat ze al klaar om te vertrekken: 'ik ga naar school, hé mama!'. als dominique aan de ontbijttafel vraagt of ze nog een boterham wil, dan antwoordt ze: 'ik moet wel naar school hé papa'. elke dag goedgezind en enthousiast volgens juf heidi. ze speelt met iedereen en doet alles even graag. ze vindt het veel te spannend om 's middags te slapen en blijft zonder één enkel probleem een hele dag op school. wat een luxe! wij hebben ten eerste al een school - wat vandaag de dag niet evident is in antwerpen - en wij hebben een kind dat straalt van kontentement wanneer je haar 's morgens bij haar - overigens zeer fijne - juf eidi achterlaat.


 

21:11 Gepost door cien schelkens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig!!! Gloria is goed gestart en blijft enthousiast!! had niet anders verwacht met haar temperament, haar enthousiasme!!!!!
Ziet er wel een leuke school uit!!
En mama, algauw kan je genieten van de momenten dat jij even thuis bent, Gloria vrolijk op school zit, en je rustig kan gaan zitten.
Deze stap van loslaten is gezet, de volgende is 'Gloria die op schoolreis gaat' :)!!!!!
Hopelijk voor de rest alles goed met het komende 'broer/zusje'!

Gepost door: karin | 09-05-12

De commentaren zijn gesloten.