17-06-13

brief aan mijn éénjarige zoon

liefste pablo,

wat ben jij een topper! een heerlijk vrolijke jongen die alles in het oog houdt en overal achter aan kruipt. een jaar geleden was het enorm fijn om je meteen na de geboorte op mijn buik te kunnen houden. dat moment zal ik nooit meer vergeten: een bloot klein hummeltje op mijn blote borst dat kleine kreuntjes uitstoot en uitrust van het harde labeur (lees: de weg naar buiten.) ik weet niet meer wat ik toen allemaal heb gezegd tegen jou. ik heb je voortdurend gekust, dat weet ik nog, op je mooie hoofd. en ik heb wel honderd keer gefluisterd: "welkom, lieveke". ik had geen kracht om rechtop te zitten en ik had geen bril op dus ik kon je amper zien. maar ik kon je voelen, je compacte lijfje. en ik voelde dat het goed was. een jaar later ben je nog altijd een knuffelaar en een klimmer. je lijkt wel een aapje soms. en dan ben ik de klimboom. geen seconde blijf je zitten, altijd in de weer om nieuwe hoeken van de kamer te ontdekken.

je hebt van mijn zwangerschapsverlof echt 'verlof' gemaakt. toegegeven, het was serieus wennen in het begin met twee kinders, maar je hebt het mij nooit echt moeilijk gemaakt. de borstvoeding is gedurende drie maanden relatief goed gegaan, je hebt geen reflux gehad, nooit onopspoorbare rare babydingen meegemaakt .... je sliep als een roos in de draagzak, ik wil niet weten hoeveel uren ik jou daarin gedragen heb, maar ik vond dat absoluut geweldig. het gaf mij - onrustige ziel - rust. het besef dat jij als hulpeloze minibaby niet zonder mijn zorgen kon, maakte me erg gelukkig. en nog steeds vind ik het fijn om voor je te zorgen.

ondertussen kruip je vrolijk rond en tater je erop los. je voelt je opperbest wanneer er een bal in de buurt is en je hart maakt een sprongetje wanneer je eten voorgeschoteld krijgt. onder het motto 'wat ik nog niet ken, wil ik wel proeven' smikkel je van hartelust van alles wat enigszins eetbaar is. en altijd met die eeuwige smile en die pientere oogskes. hier en daar manifesteren er zich blonde krullen (lees: krulletjes) die met een vergrootglas bekeken worden door je papa en zijn bijhorende familie. dan toch misschien een krullebol? de toekomst zal het uitwijzen.

uiterlijk lijk je erg op je zus.  sommige dagen meer dan andere dagen. innerlijk ben je iemand totaal anders. toch benieuwd hoe je gaat evolueren wanneer je binnenkort zal stappen en je eerste woorden zal zeggen. blijf je het rustig mannetje dat je bent? pas op, als het niet volgens jouw goestig gebeurt zullen we het zeker geweten hebben. en als gloria je teveel commandeert, dan laat je ook niet met je voeten spelen. maar jullie kunnen zoveel plezier hebben samen. dat is het allermooiste wat er bestaat, jullie twee schaterlachend in het grote bed, op de speelmat of in bad. gloria is erg begaan met jou, ook al lijkt ze soms een beetje jaloers. ik denk dat ze zelf soms niet zo goed weet hoe ze zich moet voelen wanneer jij ook aandacht krijgt, maar ze is zeker en vast erg blij dat je er bent.

dat zijn wij ook. wij zijn ook erg blij dat je er bent. het klopt dat je nu een deel bent van ons gezin. het is soms ploeteren om alles rond te krijgen en ik blijf twijfelen over mijn verschillende rollen als moeder, partner, collega, dochter ... ben ik teveel aan het werk, dan mis ik mijn gezin. ben ik teveel thuis, dan mis ik uitdagingen op werkgebied. maar waarover ik nooit twijfel, is mijn liefde voor jou en gloria. ik blijf het een onwaarschijnlijk wonder vinden dat jouw kleine lijfje alles heeft wat het moet hebben. en dat je groot wordt alsof het niet is. soms moet ik mezelf knijpen - jawel, mevrouw, u hebt een dochter én een zoon. ik voel me vaak nog steeds een klein meisje. een klein meisje dus met een zoon die vandaag één wordt.

lieve pablo, ik hou van je geur, van je blik, van je strelingen, van je blik en van wie je bent. je bent absoluut de allerfijnste zoon die een moeder zich kan wensen. ik denk dat je gaat opgroeien tot een pientere en grappige kerel met veel en goede humor.

gelukkige verjaardag,
ik hou van je

xmama

14:44 Gepost door cien schelkens | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

- stilte -

XX

Gepost door: mus | 17-06-13

De liefde van een mama voor haar kindjes beschrijven is bijna onmogelijk ... maar jij doet toch aardig je best.

Knuf
Kim

Gepost door: Kim | 17-06-13

Een héél gelukkige verjaardag Pablo!..en geniet maar met volle teugen van je lieve zus en je lieve ouders! X
Heidi

Gepost door: Heidi | 17-06-13

zonder woorden.
x

Gepost door: karin | 17-06-13

Lieve lieve Cien, wat heb je dit weer adembenemend neergeschreven, wat een liefde voor je kindjes, je bent een geweldige mama. Dikke zoen, tanteke

Gepost door: tante magda | 18-06-13

ontroerend mooi!

Gepost door: ritje | 21-06-13

De commentaren zijn gesloten.