01-09-14

de zomer van 2014 ...

een zomer waarin ....

... gloria voor het eerst zonder bandjes in de grote zwemvijver van boekenberg zwom (na een sarcastische opmerking van één van de redders: 'kan ze al zwemmen, madam?' 'jawel, ze heeft haar brevet van 25 meter gehaald.' 'da ze dan is 25 meter zwemt hé (met licht antwerpse tongval)'. en dat deed ze. bewonderende blikken van de collega-zwemmers. 'hou oud is ze, mevrouw?' 'ze moet nog vijf jaar worden'.
... ik een pakket van 10 muntgroene royal boch dessertbordjes kocht voor €1,25 (voor het hele pakket welteverstaan).
... we pablo door het raam wilde kieperen toen hij (op weg naar onze vakantiebestemming in frankrijk) zes uur lang het beest heeft uitgehangen in de auto.
... dominique zich de adelaar van toledo waande.
... gloria's benen alsmaar langer werden en haar lijfje langzaam aan richting jongemeisjeslijfje evolueert. wanneer ze poseert in haar halterbikini, buigt ze vakkundig haar heup en knie.
... pablo ons aanspreekt in volzinnen en zijn krullen welig tieren. ik durf niet met hem naar de kapper uit schrik dat het vogelnestje op de achterkant van zijn hoofd zal verdwijnen en ik niet meer liefdevol door zijn krullen kan aaien. maar er moet iets gebeuren aan de lengte van zijn pony, allee: froefroe. 
... paps naar de hemel is vertrokken. gloria kan maar niet begrijpen hoe iemand naar de hemel gaat. 'maar hoe gaat dat dan, mama? is dat met een vliegtuig of met een raket? en hoe is dat daar dan? kan je daar ook gewoon gewone dingen doen?'. pablo is iets minder poëtisch: 'paps is beetje ziek. maar nu is paps beter.'
... gloria achterop de fiets met haar voorhoofd tegen een achteruitkijkspiegel botste en op spoed belandde. gloria was snel weer ok, dominique iets minder. de tranen die hij liet rollen bij de frisdrankautomaat in het ziekenhuis waren de opgekropte tranen van het verlies van een vader.
... pablo ontroostbaar was toen zijn zus met oma en opa naar middelkerke vertrok. elke ochtend stapte hij uit bed: 'waar is gloria nu? ik ga gloria zoeken.'
... ik voor mijn verjaardag verwend werd met een etentje in een sterrenrestaurant alwaar ik (onder meer) verse houmous met zwarte sesamzaadjes, bonito van tonijn, kreeftkroketjes, sfera met bosbessen, bouchotmosseltjes met feta, komkommer en boekweit, kabeljauw met baskische saus en jonge zomergroenten, sorbet van ijzerkruid en gepocheerde perziken met honing en een good old stuk chocoladetaart gereserveerd kreeg. en wijn. lekkere wijn. maar veel. heel veel.
... ik erin slaagde om minder kritisch te kijken naar mijn ouders en hen vooral apprecieerde voor de warmte en de zorg die ze aan mijn kinderen schenken.
... we kampeerden in onze nieuwe tent. 't is te zeggen: gloria, pablo en ik. dominique kwam met de fiets en huurde een bed&breakfast in de buurt (waar hij koninklijk logeerde in aanwezigheid van zijn dochter.)
... ik mij opnieuw realiseerde dat ik omringd word door allemaal extreem straffe madammen: vakantie, huishouden, opvoeding en plezier. het is te combineren. en zonder enige moeite.
... we op het einde van de straat - op weg naar frankrijk - moesten terugkeren omdat plots mijn gps-app verdwenen was. stress.
... gloria op onze camping binnen het half uur drie vrienden had gevonden. die ze een hele week heeft gehouden. en waar ze nu nog over spreekt.
... ik nog meer moet loslaten en minder focussen op zaken die van voorbijgaande aard en dito belang zijn.
... ik op het perron antwerpen-berchem feestelijk werd opgewacht door mijn gezin na drie dagen retraite in oostende en ik ontroerd was door zoveel schoonheid.
... pablo bij kind en gezin komaf maakte met de muffe kinderarts en op de vraag aan dominique of zijn zoon al enige woorden kon zeggen, antwoordde met: 'ik wil naar huis,papa.'
... pablo mijn escargots van onder mijn neus wegritste en naar binnen werkte.
... gloria des te meer overtuigd was van haar droom om juf te worden. 'ik kan geen mama worden, mama, ik word al juf'. in mijn poging haar te overtuigen dat dat best combineerbaar is, ving ik bot.
... ik moest oppassen om niet de hele dag schaapachtig naar het sponsen shortje (en bijhorende mini-billen) van mijn zoon te kijken en vooral niet de hele dag 'maar dat is zo schattig, kijk nu eens hoe schattig dat is' te bazelen.
... ik voor de tweede keer gevraagd werd om meter te worden. jiehaa!
... ik het drie weken zonder droogkast moest doen (lees: meest regenachtige augustus van de voorbije honderd jaar) omdat die niet meer droogde (wat je natuurlijk verwacht van een droogkast). na drie weken bleek dat ik het waterreservoir was vergeten leeg te maken.
... we veel tijd hadden om te leven op het ritme van de dag.
... de event-kids van 'a' hun naam weer waargemaakt hebben: zomerbar, zomerfabriek, muziek in de wijk ...
... we beseften dat het toch niet zo simpel zal zijn om een groot huis met een grote tuin te kopen.
... neil young voor mij heeft afgedaan.
... ik meer en meer voel dat ik tot rust kom als ik 'iets met mijn handen kan doen'.
... pablo zich graag verkleedt met rok en sjakosch.
... ik besefte dat gloria's motoriek in grote lijnen overeenkomt met die van mij.

danku zomer van 2014. alles komt. alles komt. alles komt altijd goed. 


 

13:52 Gepost door cien schelkens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ja een mooi gezin, met hindernissen, baal momenten, inkader momenten, geniet momenten ... Maar best geniet je van elke dag! (en dat doen jullie!)

Gepost door: kristel | 01-09-14

Verder blijven schrijven aub...

Gepost door: mol | 02-09-14

De commentaren zijn gesloten.