19-04-16

astor: de puntjes op de i

we krijgen fijne reacties op astors naam en zijn kaartje.
dat is hartverwarmend.
zeker omdat we er zelf ook erg blij mee zijn.
allereerst zijn naam: we wisten dat het een jongen zou zijn. dat maakt de keuze al iets makkelijker. we wilden opnieuw een naam met een 'o' en een 'a' in. ergens lang geleden heb ik eens gelezen dat dat soort namen je aan het lachen brengt. en vermits die twee klinkers prominent aanwezig zijn in 'gloria' en 'pablo' zou onze derde naam die klinkers ook krijgen. het moest opnieuw een eenvoudige doch bijzondere naam zijn die niet te veel voorkomt (lees: maximum 10 keer per jaar - raadpleeg de website van kind en gezin om te weten hoe vaak jouw eigen naam voorkomt). en ik wilde niet dat de naam zou eindigen op een 'o'. anders zou die te veel lijken op 'pablo'. erg lang hebben we niet moeten zoeken. astor stond al snel op nummer 1. oscar had ook nog gekunnen, maar niet weerhouden wegens te veel geborenen. nelson vonden we ook wel fijn, maar niet weerhouden wegens een 'e' en een 'o', rocco ook maar niet weerhouden wegens eindigen op o. 
astor dus. het is een engelse naam die 'havik' betekent, maar bij ons eerder bekend door de argentijnse bandoneon-speler astor piazzola. en ook bekend door de twee astors in onze omgeving: astor judong en astor noviello; twee knappe gasten uit de regio berchem-borgerhout.
voor het kaartje deden we opnieuw beroep op reinardus van ewijk, een beeldend kunstenaar/graficus die ook de twee vorige kaartjes ontwierp. hij maakte telkens eerst een schilderij, waardoor we nu beschikken over een prachtige triptiek gloria (blauw), pablo (groen) en astor (geel). op eenvoudige aanvraag zijn de schilderijen bij ons thuis te bewonderen.
peter en meter van dienst zijn vakkundig gekozen door gloria en pablo. peter is de immer goedlachse guy proost, grote kindervriend en alleproblemenoplosser, en schoonbroer van dominique. als meter kozen ze voor assunta (ook bekend als suzy), vriendin van cien met een uitstraling om 'u' tegen te zeggen die elk kind rond haar vinger draait en een hart zo groot als de grootste meren van het westelijk halfrond.
en dan nog zijn twee extra namen. gloria had er maar één. dat vonden we op dat moment voldoende. pablo heeft er één extra gekregen: emmanuel. naar dominiques tweede naam en zijn grootmoeder emma. het idee om astor twee extra namen gekregen kwam eerder toevallig. maar hoe meer we er over nadachten, hoe meer we voor het idee gewonnen waren. ben en johannes dus, naar astors twee grootvaders. opa ben waakt over astor vanop de aarde. paps johannes doet dat vanuit de hemel.
zo. de puntjes op de i van astor.Astor kaartje definitiefkopie.jpg

22:18 Gepost door cien schelkens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Cona en Dominaque, jullie hebben dat zeer goed gedaan! Ik heb er nooit zo over gefilosofeerd, maar het heeft wel iets.

Gepost door: Borgat | 25-04-16

De commentaren zijn gesloten.